fordon

Fördelar med att lämna in bilen för däckbyte

Brukar du byta däck på bilen själv inför vår och höst? Det är inte så svårt att göra det själv. Eftersom du faktiskt har alla verktyg du behöver i bilen. Men är det verkligen det smarta valet?

Vart förvarar du däcken?

Bor du i villa har du säkerligen ett stort garage där du kan förvara sommardäcken respektive vinterdäcken. Men du som bor i lägenhet får lite svårare med däckförvaring. Även om du har ett förråd är det inte säkert att däcken lagras bra i ett fuktigt och kallt förråd. Gummi är trots allt en förbrukningsvara som måste tas om hand på rätt sätt för att det ska hålla så länge som möjligt.

Om du lämnar i bilen till en bilverkstad Göteborg inför var ny säsong kan du få ett väldigt fördelaktigt pris för däckförvaring. Plus att du själv slipper det smutsiga arbetet med att byta däcken på egen hand. Och även hantera däcken du precis tagit av. Tänk på att även hitta en bra biltvätt göteborg så du slipper åka till 2 ställen.

Lämna in bilen av praktiska skäl

När du lämnar in bilen för byta däck Göteborg ingår det även att en erfaren mekaniker ser över dina däck. Och eftersom många dödsolyckor orsakas av slitna däck är det ett väldigt bra tips som faktiskt kan rädda livet på dig och andra trafikanter. Visst kan du själv se över däcken men du har inte alls samma erfarenhet och kunskap som en mekaniker har.

Samt att när ett däckbyte Göteborg utförs på en verkstad med rätt verktyg går det snabbare. Och efterdragningen av muttrarna behövs inte göras eftersom en mutterdragare drar åt dem tillräckligt redan första gången.

Av många olika säkerhetsskäl är det viktigt att lämna in bilen för däckbyte. Du som förare har ansvaret för dina medpassagerare samt andra trafikanter runtomkring dig. Och det är därför väldigt viktigt att du ser till att din bil är funktionsduglig i alla lägen.