företag

Uppdatera trägolven med enkla medel

Uppdatera trägolven med enkla medel

 

För er som bor i ett hus med vackra trägolv, vet ni säkert om att de kan kräva en hel del underhåll för att hålla sig lika fina som de gjorde när de lades in från början. Man tänker sällan på att golv behöver tas hand om, men många typer av golv kräver lite extra kärlek för att hålla sig fina. Exempel på detta är fiskbernsparketter, eller andra, äldre trägolv som legat i huset under många, många år. Golvslipning stockholm har blivit en riktigt populär tjänst bland villaägarna under 2022.

 

Äldre golv kan behöva underhållas lite extra för att inte bli slitna och dåliga, då de trots allt kanske funnits i huset i 50–100 år. Många äldre hus, som sekelskiftesbyggnader, har vackra trä- eller brädgolv bevarade som man måste sköta om för att de ska hålla sig fina. Så hur gör man då för att ta hand om golven på bästa sätt och hålla dem uppdaterade?

 

Slipa och vaxa golven för att restaurera glansen

 

Till att börja med är det viktigt att slipa trägolv. Man behöver inte göra det ofta, men någon gång vart femte år kan det vara bra att kontakta en firma som hjälper en med golvslipning Nacka så att golven blir slipade på rätt sätt. Man kan även slipa golven själv, men det krävs rätt teknik och en hel del verktyg.

 

När man har slipat sina golv kan det vara bra att vaxa dem, för att återfå glansen och skapa en mjuk yta att gå på. Man kan vaxa golven på egen hand, men då behöver man en putsmaskin för att klara av jobbet. Om man anlitar ett företag som ska hjälpa till med snickeri stockholm kan man fråga om de kan förse en med en putsmaskin att låna, eller om de kan hjälpa till att vaxa golvet åt en.